Recepty

Orechovník

(od Viery Fíglovej z Banskej Bystrice)

CESTO: 60 Dg polohrubej múky, 11 Dg masla, 5 Dg cukru, štipka soli, 1 vajíčko, mlieko, vanilkový cukor, droždie. Z droždia, mlieka a cukru urobíme kvások. Mlieko, maslo a cukor ohrejeme, kým sa maslo nerozpustí a vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 45 minút. Rozdelíme na tri kusy, vyvaľkáme na obdĺžniky a plníme orechovou plnkou.

PLNKA: 64 Dg mletých orechov, 30 Dg pr. cukru, 1 KL mletej škorice, 120 ml mlieka, vanilkový cukor, hrozienka, prípadne sušené brusnice. Horúcim mliekom zalejeme suché suroviny a vypracujem plnku. 

Urobíme tri záviny, uložíme na plech s pečiacim papierom, popicháme vidličkou a potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 stupňov do zlatista.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár