Recepty

Tradičná hŕstková polievka

Od šéfkuchára PETRA VARGU

POTREBUJEME: 1 hrsť sušený hrach, 1 hrsť sušené fazule, 1 hrsť šošovica, 1 hrsť krúpky, 1 ks menšia mrkva, 1 ks menší petržlen, 1 ks menší zeler, 1 ks väčšia cibuľa, 2 PL bravčová masť, 2 PL hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, majorán.

POSTUP: Do 1,5 litra vody prisypeme hrach, fazuľu, šošovicu a krúpy. Necháme namočené cez noc. Zmes strukovín a krúp aj s vodou premiestnime do hrnca, pristrúhame len trošku z každej koreňovej zeleniny, zakryjeme a dáme variť. Keď strukoviny zmäknú, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a ďalej varíme.

Na panvici si pripravíme zásmažku: roztopíme a rozpálime masť, pridáme nasekanú cibuľku a keď je pekne hnedá, zaprášime ju múkou a vymiešame zásmažku, ktorou zahustíme polievku.

Ochutíme soľou, korením, majoránom a podávame.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár